عوامل خطر عفونت ادراری
عوامل خطر عفونت ادراری
Blog Article
علاوه بر زنانی که اخیراً سطح فعالیت جنسی خود را افزایش داده اند، انواع خاصی از زنان در معرض خطر بیشتری برای عفونت ادراری هستند، از جمله زنانی که:
- چاق هستند
- چندین زایمان طبیعی داشته است
- دیابت داشته باشند
- سابقه شخصی UTI داشته باشید
- بعد از یائسگی هستند. یائسگی زمانی اتفاق میافتد که بدن زن تولید استروژن را کاهش میدهد، که میتواند بافتهای اطراف مجرای ادرار را ضعیف کرده و آن را در برابر عفونت آسیبپذیر کند.
زنان باردار نیز می توانند به عفونت ادراری مبتلا شوند. اگر باردار هستید و معتقدید که عفونت ادراری دارید، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید. عفونت دستگاه ادراری می تواند عوارضی برای کودک در حال رشد شما ایجاد کند.
چگونه عفونت ادراری را آزمایش می کنید؟
تنها مهم ترین آزمایش آزمایشگاهی، آزمایش ادرار است که در اصل یک آزمایش ادرار است. کشت ادرار برای علائم عفونت، مانند وجود گلبولهای سفید و باکتریها آزمایش میشود. دکتر علی آبادی از شما می خواهد که یک نمونه ادرار برای بررسی در آزمایشگاه ارائه دهید. او همچنین ممکن است کشت نمونه ادرار شما را سفارش دهد که می تواند انواع خاصی از باکتری های موجود را نشان دهد.
درمان عفونت ادراری
در بیشتر موارد، درمان عفونت مثانه سریع و آسان است. دکتر علی آبادی احتمالاً آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. خوشبختانه علائم معمولا در عرض دو روز ناپدید می شوند. مصرف تمام دوزهای تجویز شده هنگام مصرف آنتی بیوتیک مهم است، حتی اگر قبل از تمام شدن دارو احساس بهتری داشته باشید. عدم مصرف کل نسخه طبق توصیه می تواند منجر به عود عفونت شود.
عفونتهای دستگاه ادراری فوقانی که کلیهها را تحت تأثیر قرار میدهند بسیار جدیتر هستند و معمولاً نیاز به بستری در بیمارستان دارند. به خصوص به این دلیل که عفونت کلیه می تواند منجر به سپسیس شود که یک عفونت تهدید کننده زندگی است. آنتی بیوتیک های شما ممکن است به صورت داخل وریدی تجویز شود در حالی که متخصصان پزشکی بر سلامت شما نظارت می کنند.
عفونت های مکرر دستگاه ادراری
- داشتن رابطه جنسی در سنین پایین
- رابطه جنسی مکرر
- رابطه جنسی با شریک جدید
- استفاده از اسپرم کش ها یا دیافراگم
اگر عفونت ادراری مکرر دارید، با دکتر علی آبادی در مورد اینکه چگونه می توانید خطر عفونت ادراری خود را کاهش دهید صحبت کنید. ممکن است لازم باشد روش پیشگیری از بارداری خود را تغییر دهید یا بهداشت بهتری را قبل، حین و بعد از رابطه جنسی رعایت کنید. ممکن است صحبت کردن با پزشک در مورد فعالیت جنسی خود ناراحت کننده باشد، اما دکتر علی آبادی متخصص در این زمینه است و اینجاست تا به شما کمک کند تا سالم بمانید.
کاهش خطر ابتلا به عفونت های ادراری
چندین رفتار وجود دارد که می توانید در خانه برای کاهش خطر ابتلا به عفونت ادراری امتحان کنید. برخی از نکات مفید عبارتند از:
- پس از استفاده از حمام از جلو به عقب پاک کنید تا از گسترش باکتری ها به خصوص پس از اجابت مزاج جلوگیری شود.
- حداقل هر سه ساعت یک بار و به محض احساس نیاز مثانه خود را خالی کنید.
- قبل و بعد از رابطه جنسی مثانه خود را خالی کنید.
- اندام تناسلی و ناحیه تناسلی اطراف مقعد را با آب و صابون بشویید و از استفاده از دوش، اسپری یا پودر خودداری کنید.
- لباس زیر نخی بپوشید.
- در طول روز مایعات زیادی بنوشید تا سیستم خود را شستشو دهید.
- آب زغال اخته یا مکمل های قرص زغال اخته ممکن است به پیشگیری از UTI کمک کند، اما اثر آن به خوبی شناخته نشده است.
- استروژن درمانی می تواند به پیشگیری از عفونت ادراری در زنانی که در دوران یائسگی هستند کمک کند.